Резолюция Первого Всеукраинского форума Евромайданов Украины

Резолюція Першого Всеукраїнського форуму Євромайданів України.

Форум констатує: В Україна розвивається гостра суспільно-політична криза. Влада переслідує активістів громадського опору та ігнорує наймасовіші протести громадян. Бізнесово-політичні клани узурпують владу в Україні.

Спираючись на вимоги учасників протестів на майданах України та маючи намір об’єднати Український народ, керуючись статтею 5 Конституції України, Форум Євромайданів ставить собі за мету:

Усунути від влади нинішніх узурпаторів та не допустити узурпації влади у майбутньому шляхом створення громадянських механізмів, важелів прямого народовладдя та розвитку самоврядування.

Форум підтримує вимоги відставки Уряду та Президента України, дострокових виборів Верховної Ради України, припинення переслідувань учасників протестів, звільнення політв’язнів, ефективного розслідування усіх випадків насильства, перевищення влади та зловживання нею, притягнення винних до відповідальності та забезпечення компенсації жертвам насильства.

Форум не створює жодних організаційних надбудов та вертикально інтегрованих структур над рухом Євромайданів.

Форум затверджує спільні принципи та організаційні механізми для досягнення таких цілей:

1. Горизонтальна координація та взаємодія усіх Євромайданів України.
2. Взаємодія для реалізації акцій та заходів, які ініціюються активістами Євро майданів; підтримка конструктивних пропозицій учасників Євромайданів щодо усунення узурпаторів від влади.
3. Створення на базі Київського Майдану навчально-тренінгового центру для громадських активістів, делегованих Євромайданами всієї України.
4. Створення мережі колективного самозахисту та оборони на базі матеріалів, напрацьованих робочою групою Форуму.
5. Залучення фінансових та матеріальних ресурсів та їх використання базувати на принципах децентралізації, прозорості, безпеки та бюджетування.
6. Закликати до мобілізації митців та громадських авторитетів і утворити мобільні групи для виступах на майданах України.
7. Започаткувати співпрацю між окремими майданами у формі побратимства для взаємної допомоги.
8. Об’єднати зусилля Євромайданів для досягнення максимального інформаційного ефекту у протидії інформаційній війні проти майданів.
9. Регулярно і публічно інформувати учасників акцій про події на інших Євромайданах.
10. У складі Євромайданів створити постійно діючі структури, відповідальні за організацію громадянської освіти учасників.
11. Розповсюдити освітню та інформаційну активність за межі Євромайданів.

Форум прийняв за основу план дій, розроблений у робочих групах по пунктах порядку денного і доручає робочим групам продовжити роботу з доопрацювання і втілення цих планів відповідно до напрямків. (Плани додаються).

Усім учасникам дозволяється презентувати його результати тільки в межах рішень, ухвалених Форумом.

Ухвалено 12 січня 2014 року на Першому Всеукраїнському форумі Євромайданів у Харкові.